pondelok 11. októbra 2010

Sladké rožteky

Výborne chutia s javorovým sirupom. ;-)
POTREBUJEME:
CESTO:
0,5 kg polohrubej múky
0,5 kg hladkej múky
40g droždia
trošku soli
POSTUP:
1. Rozdrobíme si droždie v 0,1 L vlažného mlieka.
2. Po 20 minútach ho vlejeme do múky.
3. Pridáme cukor, soľ a vmiešame aj zvyšok mlieka.
4. Postupne pridáme aj maslo a poriadne vymiesime. Cesto by sa nám nemalo lepiť.
5. Vypracované cesto dáme do misy, ktorú prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
6. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a necháme odpočívať ďalších 15 minút.
7. Po uplynutí času cesto rozdelíme na polovicu.
8. Vyvaľkáme na kruh o hrúbke asi 0,5 cm.
9. Rozkrájame na trojuholníčky, ktoré potom stáčame z hrubšej časti k tenšej.
10. Necháme podkysnúť.
11. Žĺtky rozmiešame a natrieme nimi povrch rožkov.
12. Žĺtky necháme zaschnúť na chladnom mieste.
13. Takto pripravené rožky dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečiem asi na 15 minút.
Dobrú chuť. ;-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára