pondelok, 11. októbra 2010

Šťavnatý koláč s tvarohom


POTREBUJEME

CESTO
  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštáľového cukru
  • 3 PL polohrubej múky
  • 2 PL maizeny
PLNKA
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček potravinárskej želatíny
  • 400 g broskýň
  • ovocnú šťavu
  • postrúhanú čokoládu alebo kakao na posypanie
POSTUP

CESTO
  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista.
  2. Pridáme polohrubú múku, maizenu a spolu premiešame.
  3. Cesto rozotrieme na menší vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
PLNKA
  1. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
  2. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom.
  3. Vmiešame doň dotuha vyšľahanú smotanu, rozpustenú želatínu a pokrájané broskyne.
  4. Premiešame, plnku navrstvíme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Stuhnutý koláč posypeme  nastrúhanou čokoládou alebo preosiatym kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára