štvrtok 18. augusta 2011

Tekvicové fašírky

Počet porcií: 6- 8

POTREBUJEME
  • tekvica
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky
  • cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl oleja
  •  bylinky
  • soľ
  • korenie
POSTUP
  1. Zeleninu očistíme a nastrúhame na jemno.
  2. Cibuľu nakrájajme na malé kocky, cesnak pretlačíme cez lis.
  3. Ak je tekvica veľmi vodová, vytlačíme z nej šťavu rukami.
  4. V miske zmiešame zeleninu, vajíčka, olej a bylinky.
  5. Ochutíme korením a poriadne premiešame.
  6. Postupne primiešavame múku a strúhanku, kým nám nevznikne hmota, z ktorej sa bude dať vytvarovať fašírka.
  7. Takto vytvarovanú fašírku dáme do vymastenej zapekacej misy piecť na 180 stupňoch približne 40 minút. Podávame k zemiakom, prívarkom alebo k pečivu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára