nedeľa 23. septembra 2012

Tvarohový koláč

Dnes som piekla tento tvarohový koláč podľa jedného nemenovaného časopisu.
Občas sa pozastavujem nad tým, či redakcia pred tým ako uverejní akýkoľvek recept vo svojom časopise ho aj vyskúša. Myslím si, že nie, lebo ak by to skutočne robili mnoho receptov by sa do časopisov ani nedostalo pretože veľa krát je uvedené zlé množstvo alebo postup. Tak ako to bolo aj v tomto prípade.
Ja som si ho upravila podľa svojho keďže som podobný koláčik piekla už v minulosti.

POTREBUJEME:

CESTO:

  • 600 g hladkej múky
  • 160 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • mlieko na zriedenie
PLNKA: 
  • 50 g masla
  • 200 g kryštáľového cukru 
  • 2 vajcia
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 (750g) tvarohy
  • 100 ml mlieka
  • 11/2 vanilkového pudingu v prášku
  • sušené hrozienka alebo brusnice
POSTUP:

PLNKA:
  1. Do misky dáme maslo, ktoré sme si nechali zmaknúť, cukor a vajcia a vymiešame ručným mixérom do penista.
  2. V 100 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok a vanilkové cukry.
  3. Tvaroh pomačkáme vidličkou a pridáme k nemu mlieko s pudingom.
  4. Túto zmes vymiešame do hladka.
  5. Nakoniec pridáme sušené ovocie.
CESTO:
  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva.
  2. Pridáme cukor, vajcia, mierne roztopené maslo a vypracujeme cesto.
  3. V prípade ak sa nám cesto nespája pridáme mlieko. S mliekom opatrne, aby sme ho nemali príliš riedké a lepkavé cesto, keďže ho budeme valkať.
  4. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú z nich vyvalkáme na pomúčenej doske. 
  5. Prvý plát prenesieme na maslom a múkou vysypaný plech.
  6. Naň dáme tvarohovú plnku a zakryjeme druhým platom.
  7. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170°C stupňov.
  8. Pečieme do zlatohneda. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára