utorok 16. apríla 2013

Palacinky

Jednoduché a veľmi chutné. No kto by ich nemal rád?

POTREBUJEME:
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1/2 l mlieka (ja používam polotučné)
  • 1 vajce
  • na hrot noža soli
  • vanilkový cukor
  • džem alebo nutela na potieranie palaciniek
  • olej
  • kyslá pochúťková smotana
  • škoricový cukor
POSTUP:
  1. Všetky suroviny spolu dobre zamiešame. Vznikne nám riedke tekuté cesto, z ktorého na rozpálenej panvici robíme  tenké palacinky.
  2. Hotové palacinky natrieme buď džemom alebo nutelou. Fantázií sa však medze nekladú. U nás natierame palacinky ešte tvarohom zarobeným s vanilkovým cukrom a rozmačkanými čerstvými alebo zaváranými jahodami, arašidovým maslom a najnovšie aj s čokoládovým natierkovým maslo značky Philadelphia.
  3. Natreté palacinky poskladáme najprv na polovicu a potom ešte raz na polovicu.
  4. Polejeme kyslou pochúťkou smotanou, ktorú sme si zarobili so škoricovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára