Dnes sme mali doma tímovú prácu. Moja "naj" mamulienka uvarila super divinový guláš a ja som k nemu pripravila gule na rakúsky spôsob.
POTREBUJEME:
Divinový guláš
- 1 kg kvalitnej diviny (my sme mali srnku)
- 2 väčšie cibule
- olej
- 1 sušenú feferónku (kto má rád štipľavé môže použiť aj viac)
- mletú červenú papriku
- mletú rascu
- soľ
"Rakúske" gule
- 4 ks staršieho pečiva (rožky alebo žemle )
- 1 pohár (cca 250ml) mlieka izbovej teploty
- 1 vajce
- soľ, vegeta, čierne korenie
- čerstvú prípadne sušenú petržlenovú vňať (asi za hrsť)
POSTUP:
Divinový guláš
- Mäso nakrájame na väčšie kusy-kocky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
- Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a feferónku.
- Keď bude cibuľa opečená do sklovita pridáme mäso, mletú papriku, rascu, soľ, čierne korenie a podusíme domäkka.
"Rakúske gule"
- Pečivo nakrájame na kolieska a dáme do misky.
- Pridáme mlieko, vajce, soľ, vegetu, čierne korenie a pokrájanú petržlenovú vňať.
- Zamiešame a necháme v chladničke odstáť asi 30 minút.
- Po 30 minútach zmes vyberieme a vytvarujeme väčšie gule.
- Pripravíme si hrniec s vodou spolu so sitkom na parenie.
- Keď bude voda vrieť, gule poukladáme na sitko, prikryjeme pokrievkou a necháme pariť asi 15 minút.
- Po 15 minútach hotové gule vyberieme a servírujeme s divinovým gulášom.
- Ozdobíme pálivým paprikovým krémom (najlepší je ten maďarský) a džemom z bobuľovitého ovocia.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára