sobota, 24. mája 2014

Domáce vafle

Dlho som rozmýšľala nad tým, či existuje slovenský preklad k slovíčku waffle iný ako oplátka. A keďže ma nič iné ako tá oplátka nenapadlo poslovenčila som waffle na slovenské vafle. ;-)

POTREBUJEME:
  • v prvom rade vaflovač ;-)
  • 3 PL roztopeného masla 
  • 1 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • trošku soli 
  • 2 PL práškového cukru
  • 20g (1 balíček) vanilkového cukru
  • 1 1/2 šálku mlieka
  • 2 vajcia
  • maslo na potieranie vaflovača
  • džem, nutelu, ovocie akékoľvek či už čerstvé alebo zavárané, šľahačku najlepšie doma vyrobenú, polevu
POSTUP:
  1. Predhrejeme vaflovač.
  2. Ak sme si zabudli vytiahnuť maslo z chladničky v dostatočnom predstihu roztopíme si ho v mikrovlnke.
  3. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  4. V druhej miske vymiešame vajcia s mliekom.
  5. Takto pripravené vajcia s mliekom vmiešame do misky so suchými prísadami a zamiešame.
  6. Nakoniec pridáme roztopené maslo a znovu zamiešame.
  7. Vafllovač potrieme maslom a nalejeme naň asi pol šálky cesta.
  8. Zavrieme a pečieme kým vafle nemajú peknú zlatohnedú farbu.
  9. Upečené vafle vyberieme a servírujme napríklad s džemom, pokrájaným banánom a šľahačkou tak my. ;-) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára