POTREBUJEME:
- olivový olej
- 4 mrkvy
- 2 petržleny
- cibuľu
- zeleninový bujón
- kajanské korenie
- štipku morskej soli
- 3 strúčiky cesnaku
- tekvicové semienka
POSTUP:
- Mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak očistíme.
- V panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita.
- Pridáme prelisovaný cesnak a šťipku kajanského korenie. (S kajanským korením pozor je vysoko štipľavé). :-)
- Chvíľku orestujeme asi tak 1 minútku.
- Pridáme mrkvu a petržlen pokrájanú na kolieska a dolejeme vodou s bujónom. (ja som použila 1 liter vody).
- Varíme kým je zelenina makká.
- Uvarenú zeleninu zmixujeme dohladka s ponorným mixérom.
- Ak sa nám polievka zdá príliš hustá dolejeme ju vodou.
- V prípade potreby dochutíme soľou.
- Uvarenú polievku podávame s opraženými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára