Babské recepty

  • Na zápchu
4-5 sušených sliviek zalejeme teplou vodou. Prikryjeme a necháme lúhovať cez noc. Ráno slivky vyberieme.  Vodu vypijeme a slivky zjeme. Dôležité je tak urobiť 30 minút pred raňajkami.
  • Na prečistenie čriev
500g pšenice zalejeme vlažnou prevarenou vodou a  necháme v noci napučať. Ráno pšenicu uvaríme vo vode, v ktorej bola v noci namočná. Varíme až kým nezačnú zrná praskať. Zlejeme prebytočnú vodu a necháme vychladnúť. Pšenicu môžeme ochutiť medom prípadne bielym jogurtom. Mne osobne chutila aj neochutená.
Nezabudnime však, že vždy ochutíme len také množstvo pšenice, ktoré plánujeme skonzumovať na raňajky. Ostatnú pšenicu skladujeme v uzavretej miske v chladničke. 
A prečo pšenica? Pšenica pôsobí v našich črevách ako metla. Vymiete z nich všetko čo tam nemá čo robiť.